Højdepunkter

World Rankings: Den internationale organisation INTERKULTUR offentliggør på sin hjemmeside en verdensrangliste for kor, der har deltaget i Interkulturs internationale korkonkurrencer.
Ranglisten indeholder både en oversigt over de 1.000 bedste kor i verden indenfor alle kategorier og en oversigt over de 50 bedste kor inden for en række kategorier. Aarhus Pigekor er i vinteren 2021 placeret med en 49. plads på den samlede liste over verdens 1.000 bedste kor i alle kategorier. Samtidig er koret nummer 5 på Interkulturs liste over verdens 50 bedste kvindekor. Rangliste og vilkår for pointgivning mv. kan findes her

 

September 2022

Korfestivalen World Choral Expo i Lissabon, Portugal. Koret deltog som ét af 10 inviterede kor

Maj-september 2019

Udgivelse af video-trilogien “Mother Maiden Mistress”.

Juli 2018
World Choir Games i Tshwane, Sydafrika. Aarhus Pigekor fik en 2. plads i kategorien “Sakralmusik med akkompagnetment” og blev vinder af kategorien “Female Choir”.

Maj 2018
Aarhus Pigekor blev inviteret til korfestivalen “Europäishes Jugendchor Festival” i Basel, Schweiz. 

Oktober 2017
Invitation til konkurrencen ”Let the Peoples Sing” i Helsinki med formålet at overrække Silver Rose Bowl til årets vinder. Aarhus Pigekors optræden blev livetransmitteret af finsk TV til en række lande.

Maj 2017
Samarbejde med ”Netherlands Female Youth Choir” og Vokalensemblet Korvida. Resultatet blev en korkoncert i Symfonisk Sal, Aarhus Musikhus, med værker af flere nulevende komponister, bl.a. Peter Bruun, Jakob Buchanan, Søren Møller, Veljo Tormis og Jaakko Mäntyjårvi.

April 2017
Uropførelse af ”A well of living water” for violin, bratsch og pigekor. Værket er komponeret af Peter Bruun til musikerne Anette og Helge Slaatto, hhv. bratsch og violin, og Aarhus Pigekor.

Oktober 2016
Besøg hos ”Netherlands Female Youth Choir” i Holland. Korene arbejdede sammen omkring forskellige korværker – både musikalsk og koreografisk – og afsluttede med en koncert i St. Peterskerk i Utrecht.

Oktober 2015
Aarhus Pigekor vandt den internationalt anerkendte kor-konkurrence ”Let the Peoples Sing”, som afholdes af The European Broadcast Union (EBU) hvert andet år og transmitteres via radio og videostreaming til hele verden. Pigekoret vandt både egen kategori og den samlede konkurrence og kunne dermed hjemføre den eftertragtede Silver Rose Bowl.

Maj 2015
CD release af “Musical MOveMENTS” (Hänssler Classic)

Oktober 2014
”Hänssler/Interkultur CD Award”, som betød indspilning af en CD med det anerkendte pladeselskab ”Hänssler Classic”.

Juli 2014
World Choir Games i Riga, Letland. Aarhus pigekor modtog to guldmedaljer og blev vinder af kategorien “Female Choir” og hermed Champion of the World Choir Games.

Maj 2013
Koncerttur med koncerter i Trinitatis Kirke, København, og Roskilde Domkirke.

April 2012
Uropførelse af ”Song of Songs” i New York sammen med danserne Mejse Vedel og Kristian Tirsgaard. Musikken er komponeret af jazzpianist og komponist Søren Møller, som sammen med Malene Schjønning fostrede ideen til forestillingen. Teksten stammer fra Højsangen og værket er skrevet til Aarhus Pigekor.

September 2011
CD release af ”Perler og krystaller” (CDKlassisk).

Juli 2010
International korkonkurrence International Choral Kathaumixw i Canada. Pigekoret modtog i alt fire priser i konkurrencen, herunder en 1. plads i finalen og hermed titlen “Choir of the World”.

Juni 2010
Uropførelse af Per Nørgaards ”Singing – swinging”. Værket er skrevet til og tilegnet Aarhus Pigekor

December 2008
CD release af ”Jorden rundt med Aarhus Pigekor” (CDKlassisk)

Oktober 2008
Koncertrejse i Argentina med besøg hos to argentinske kor og koncerter i Buenos Aires,
Salta og Cordoba.

Juli 2006
World Choir Games i Xiamen, Kina. Aarhus Pigekor modtog et gulddiplom.

Oktober 2004
Koncertrejse i Sydafrika i og omkring Capetown. Besøg hos flere børne- og ungdomskor, bl.a. Tygerberg Childrens´ Choir.

April 2003
International korkonkurrence i Budapest. Pigekoret modtog et gulddiplom.

April 2002
1.pris i den danske børnekorkonkurrence ”Sangerdyst fra Kyst til Kyst” (dog som Aarhus Musikskoles Pige- og drengekor 2”).